Words of a Feather (NL)

Words of a Feather is een korte open Shadowrun campaign die draait om The Library Of Progress in Kansas City, een dekmantel van de geheime organisatie Gram, en haar bibliothecarissen. Deze medewerkers, een soort kruising tussen Indiana Jones en meestercriminelen, worden op losse opdrachten gestuurd voor het verkrijgen van magische artefacten. Elke sessie staat op zichzelf, hierdoor kan een speler rustig slechts een enkele keer meedoen. Er is uiteraard ook een rode draad door de verschillende sessies heen.


De sessies zijn bij Moenen en Mariken (Van Welderenstraat 70, Nijmegen) op dinsdagavonden. De zaal is open vanaf 7 uur, speeltijd is vanaf half acht t/m half elf. De zaal is bereikbaar via de zij-ingang links van de etalage.

Words of a Feather sessies:
GRAM 3 Mei 2016, 19:30-22:30.
NOTHUNG 17 Mei 2016, 19:30-22:30.
BALMUNG 31 Mei 2016, 19:30-22:30.
FAFNIR 14 Juni 2016, 19:30-22:30.


Voor zij die een eigen karakter willen maken, we gebruiken Priority met een aantal aanpassingen, dit om te zorgen dat de vaardigheden van de karakters beter bij een Librarians team passen:

  • Skills MOET Prioriteit A zijn, ongeacht het karakter.
  • Over de andere categoriën mag men 7 punten verdelen, waarbij een B 3 punten kost, C 2, D 1 en E gratis is. A is niet toegestaan. De opties zijn dan dus BBDE, BCCE, BCDD en CCCD. Dit is dus 1 Prioriteit hoger dan normaal.
  • In plaats van (Logic+Intuition)x2 gratis Knowledge Skill Points, krijgt ieder (Logic+Intuition)x2+8 gratis Knowledge Skill Points.
  • Verder heeft elk karakter gratis Bilingual (dus 2 Native talen) en extra 1 taal op minstens Rating 4, 1 van deze talen moet Engels zijn. De extra taal kan met knowledge skill points verhoogd worden. Advies is om minstens 1 archeologische taal te nemen (b.v. Sperethiel, Or’Zet, Mayan, Egyptian Hierogliphs, Latin, Nordic Runes).
  • De organisatie Gram telt als een Connection 5 Group Contact die geen Forbidden gear regelt.
  • Elk karakter heeft een rating 5 Fake SIN met 5 fake licenses geregeld door Gram.

Qua Qualities gelden dezelfde beperkingen als bij Missions, zie hiervoor de Chicago Missions FAQ (v0.3).